Mystiek Vermogensfondsen Wegnemen

Interview met Suzette de Boer op platform 'Voor Nu en Later... Erven, Schenken en Nalaten'.
lees verder >>

Reactie SBF op het Regeerakkoord

Het Regeerakkoord is door SBF doorgenomen op maatregelen die direct van invloed zijn op (de randvoorwaarden voor) de filantropische sector. De nieuwe coalitie lijkt gevoelig voor de oproep van de sector om filantropie te erkennen als een belangrijk fundament voor maatschappelijke binding en actief burgerschap.
lees verder >>

ECSP Armoede Learning Event

Het ECSP organiseert 20 september 2017 van 13.00-18.00 het Armoede Learning Event voor filantropen en filantropische fondsen om hen te prikkelen en te inspireren tot nieuwe, meer effectieve manieren om armoede te bestrijden.
lees verder >>

Manifest Filantropie en Giftenaftrek

Brief SBF aan Tweede Kamer: Giftenaftrek en Manifest Filantropie
lees verder >>

Vacature Sint Laurensfonds

Sint Laurensfonds is op zoek naar een projectadviseur.
lees verder >>  Register tegen witwassen en terrorisme schaadt goede doelen
  Commotie over inschrijving van bestuurders als begunstigden

  Door Laurens Berentsen 

  De wereld van de goede doelen en de filantropie is in rep en roer over de registratie van uiteindelijk belanghebbenden van ondernemingen en andere rechtspersonen. Ook goededoelenorganisaties dreigen onder deze inschrijfverplichting te vallen. De sector vreest voor leegloop van bestuurders als die in een openbaar register komen te staan als uiteindelijk begunstigden. Deze waarschuwt voor verzwaring van de administratieve lasten voor algemeen nut beogende instellingen (anbi’s).

  Dit interview met Joost van Lanschot verscheen op 1 mei in het Financieel Dagblad. Lees het volledige artikel op de website van het Financieel Dagblad. PDF naar artikel.

  Terug